Reis mee met Isabel & Etienne

Gettysburg

Hallo, welkom bij deze geschiedenis les.

Zo rond half 10 richting het slagveld gelopen...is hier vlak achter.
Het bleek dat je het meeste beter met de auto kunt bekijken, dus wij weer terug om de auto op te halen. Voordeel was dat we onze ochtendwandeling van 5 km weer hadden gehad.

Naar het visitor center / museum gegaan en daar eerst rondgekeken. Ook kregen we een film te zien waardoor het voor ons duidelijker werd waarom de burgeroorlog is uitgebroken. Gaan we hier niet helemaal vertellen......sorry.

De slag bij Gettysburg was ook niet het einde van de oorlog, maar hier kreeg het zuiden voor het eerst echt op z'n donder. Dit was dus een keerpunt in de oorlog.
Er werd 3 dagen gevochten op 1, 2 en 3 juli 1863. Totaal hebben hier ongeveer 165.000 man gevochten. Ruim 48000 slachtoffers, waarvan bijna 8000 zijn gesneuveld.

Met de auto kun je een route rijden die langs alle belangrijke plekken voert. Deze route is zo'n 40 km. Dus wat teveel om te lopen.
Door het hele gebied staan monumenten en herdenkingstekens. Ook overal plaquettes waar artillerie batterijen stonden en wat ze hadden gedaan. Je kon precies zien waar hoge militairen waren gesneuveld.

Klinkt allemaal wat dramatisch en somber misschien, maar was erg indrukwekkend.

Weer een leuk en goed restaurant gevonden, O'Rorke's en daar lekker gegeten.

Het was vandaag een mooie zonnige dag met zo'n 25 graden.

Tot morgen maar weer!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!