Reis mee met Isabel & Etienne

Hood2Coast + Portland

Gereden afstand 505 km.
temperatuur van 5 tot 25 graden.

Hallo allemaal. Een verslag van een dag of twee.

Vrijdagochtend is Isabel van start gegaan op de flanken van Mount Hood. Start was om 0915 op een hoogte van zo'n 1800 meter, einde van deze etappe lag op ongeveer 1200 meter.Strak blauwe lucht, geen wind, fris, maar prima om te lopen. Omdat het alleen maar afdalen was, moest ze wel even wandelen. Je krijgt nl. best wel klutsknieen van dat afdalen, maar na ongeveer een uur en 9 kilometer verder toch goed bij het eerste wisselpunt aangekomen. De route was schitterend, echt van genoten.

De tweede etappe, langs het centrum van Portland, begon rond half acht 's avonds. Deze ging over 7 kilometer. Was zwaar door veel tegenwind op het hele stuk. De laatste etappe na een nacht in een busje gezeten te hebben, begon om tien voor 7 de volgende ochtend (zaterdag). Mistig, koud en vanaf de enorme plaats genaamd Mist naar het eindpunt in de wereldstad Birkenfeld over ruim 6 kilometer. Deze etappe ging puur op wilskracht.

Al met al wel erg gaaf om dit mee te maken.

Uiteindelijke finishaan de kust inSeaside was rond 5 uur 's middags. Als team, dus met z'n 12-en over de finish gerend en medailles in ontvangst genomen. Hierna kon de party beginnen. Eerst eten, want na een nacht leven op bananen en energy bars, moest er wat normaal eten naar binnen.

Op het strand staan op een oppervlakte van enkele vierkante kilometers allemaal tenten en een podium waarop bands optraden. Nike had (uiteraard) een afgescheiden stuk strand voor alle Nike deelnemers. Eten, drinken, ijs, van alles kon je halen.

Ikzelf ben in de ochtend naar Seaside gereden en kwam de eerste helft van Isabel's team tegen toen ze net in Seaside aangekomen waren. De teams van 12 mensen zijn verdeeld over 2 auto's. Auto 1, met Isabel, was om 12 uur klaar. De 6 lopers in auto 2 moesten toen hun 3e etappe nog lopen.

Zondag 26 augustus heb ik in de ochtend Isabel bij haar hotel opgehaald. Afscheid genomen vande mensen die terug naar Amsterdam gingen en toen nog een keer naar Mount Hood gereden. Helaas heel erg nevelig, dus weinig uitzicht. Toch leuk om te zien. Eerste etappe van Isabel dus met de auto gereden. Best wel steil, maar mooie route.

Daarna terug naar hotel gereden en spullen van Isabel uitgeladen. Met openbaar vervoer naar centrum van Portland gegaan. Tramhalte zit op 10 minuten lopen van het hotel. Bij een lokale brouwerij (Rock Bottom Brewerey)goed gegeten.In Portland zij heel veel van dit soort kleine bierbrouwerijen met restaurant.

Je lacht je trouwens rot als je Isabel een trap op of af ziet lopen...spierpijn in de bovenbenen. Ze moet steeds weer op gang komen, maar dat zal de komende dagen wel beter gaan. Gelukkig geen blessures opgelopen. Ik ben trots op haar!

We overnachten in Best Western Inn At the Meaows in Portland.

Reacties

Reacties

patricia

jeetje isabel wat knap van je zeg!
petje af en ik ben ook heel trots op jou!
veel plezies nog samen xxx

Yvonne

Belletje goed gedaan meid ik ben supertrots op je prestatie hoor! Zeker op die hoogte en bergen TOP!!!
En nu gaan genieten van alle leuke dingen daar!
Gr Rene en Yvonne

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!